Термопомпи GEOTOK-AW (Air/Water)  (Въздух-Вода)

  • Състои се от две тела - Външно и Вътрешно. (Предлагаме и Моноблок)

  • Диапазон на ефективно използване от +45º до  -15º (външна температура)

  • Вграден нагревател за пълноценна работа и под -15º (напълно програмируем)

  • Диапазон на ефективно използване от +7º  до  +50º (температура в инсталацията)

  • Вграден втори високотемпературен топлообменник +65º (температура в бойлера)

  • Високо температурна термопомпа (може да работи и с радиатори)

За разлика от моноблок - вътрешната инсталация в сградата е само с вода - без антифриз.

 

    Електронна Оферта

за Апартаменти, Къщи, Промишлени обекти и други.

 

100% алтернатива на известните отоплителни системи на ниска цена.

Използва се и при съществуващи вътрешни инсталации с радиатори.

В помещенията където трябва и охлаждане се монтират конвектори.

ДОКУМЕНТАЦИЯ и УПЪТВАНЕ

 

Инструкция за употреба

Geotok 40AW(двустъпална)

1. Термопомпа AW - външно тяло  - извлича енергия от външния въздух който е в диапазона -15 +45º и я отдава на вътрешното тяло на  +50º или на +4º (в зависимост от режима). На практика загряването или охлаждането на водата се извършва във ВЪТРЕШНОТО тяло. Външното тяло се монтира на външна стена, на покрива или до стоящо до сградата. Свързва се чрез вътрешно тяло с вътрешната отоплителна система и обслужва неограничен брой помещения и зимата бойлера до +65º.

Идеален вариант за:

  • - апартаменти; градски къщи, офиси, търговски и промишлени обекти в градска част;

  • - за включване в съществуващи отоплителни системи;

  • - за места където няма възможност за направа на кладенец, сондаж или серпентина.

  • - за загряване на битова вода до +65º в режим отопление.

Работи с външен въздух от -15º до +45º. Предлагаме и модели с инверторно или стъпално регулиране на мощността - в зависимост от външната температура. При ниски температури под -10º, може да управлява вграден във вътрешното тяло електромодул за резервно допълнително или помощно загряване. Това прави тази система напълно годна за целогодишна употреба. Цената за отопление е с 40% по-ниска от тази с Газ или ТЕЦ!  Препоръчва се от всички експерти !

 

GEOTOK - AW (външно тяло)

2. Хидравличен модул (вътрешно тяло) - монтира се вътре в сградата, свързан е с циркулационна вода във вътрешната тръбна мрежа. Осигурява гореща или студена вода чрез пластинчат неръждаем топлообменник (регулируемо от 7º до 50º.) А за битова гореща вода има вграден (в т.1) втори високотемпературен топлообменник (70º). За охлаждане работи чрез водните конвектори с изключени радиатори.

С тази малка добавка към съществуващите отоплителни системи, Вие сте независими и спестявате огромна част от разходите си за отопление. С натискане на един бутон превключвате режимите "охлаждане" / "отопление" Зимата отоплява топла вода в бойлера и можете автоматично да подгрявате басейн и джакузи. Термопомпата GEOTOK е с изнесен хидравличен модул, което позволява свързване към съществуващи отоплителни системи и комбиниране с други нагревателни уреди (камина, газов котел и други подобни.) Към хидравличния модул може да се свърже и резервен програмируем ел.модул с нагревател за подпомагане отоплението при отрицателна външна температура.

НЕ Е НЕОБХОДИМО вътрешната отоплителна инсталация да е с антифриз. Монтира се към съществуващи водни инсталации без преработка.

До ТРИ ПЪТИ е по-икономично нагряването на вода с термопомпа GEOTOK-AW в сравнение с ел.бойлер, ел.котел или ел.печка.

GEOTOK - AW (вътрешно тяло)

Вътрешен хидравличен модул GEOTOK с вграден ел нагревател

СХЕМИ на СВЪРЗВАНЕ

                           

GEOTOK AWM (моноблок) - работи с антифриз.                       GEOTOK AW с хидромодул - работи без антифриз.

МОДЕЛ - моноблок

 

Вариант: Моноблок  (единствено външно тяло) - монтира се извън в сградата или върху нея, свързан е с циркулиращ флуид във вътрешната тръбна мрежа. Осигурява гореща или студена вода (регулируемо от 7º до 50º.) Служи за отопление, охлаждане и битова гореща вода чрез бойлера. При режим охлаждане работи само чрез водните конвектори и с изключени радиатори, като продължава да загрява бойлера до 65º.

Изцяло е зависим от външната температура (като всички климатици). Ефективен до  -5º градуса, но работи до -18º градуса.

Задължително изискване е вътрешната тръбна мрежа в сградата и отоплителните тела да са запълнени с антифриз или друга незъмръзваща течност. Важно е и периодично да се контролира тази течност. Позволява свързване към съществуващи отоплителни системи с възможно комбиниране с други нагревателни уреди (камина, газов котел и т.н.)

ТРИ ПЪТИ по-икономично е нагряването на вода с термопомпа в сравнение с ел.бойлер или ел.котел.

ИНВЕСТИЦИИ И ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ - (термопомпа за отопление, охлаждане  и гореща вода.)

 Калкулация на разходите показва, че при използване на термопомпа за загряване на вода, инвестицията ще се изплати напълно за кратък срок (2-3 години), само от спестените пари за електроенергия. Допълнително, при всяко поскъпване на цените на енергоносителите и при нормално използване на топла вода, срокът на изплащане на инвестицията намалява.